حساسیت غذایی و تشخیص آن یکی از مشکلات شایع در نوزادان و کودکان است. این اتفاق معمولا به دنبال مصرف برخی از مواد آلرژی زا در نوزادان و یا کودکان ایجاد گردیده و در موارد بسیار شدید، احتیاج به درمان های پزشکی جدی خواهد داشت. تشخیص زود هنگام این عارضه اهمیت بسیار زیادی داشته و از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری خواهد نمود.
حساسیت و یا آلرژی، به واکنش غیر طبیعی سیستم ایمنی به مواد غذایی و غیر غذایی موجود در طبیعت، داروها و مواد شیمیایی گفته می شود. حساسیت غذایی یکی از انواع حساسیت ها بوده و در نوزادان شیرخوار، کودکان و بزرگسالان ایجاد می گردد. حساسیت غذایی به واکنش تهاجمی و غیر طبیعی سیستم ایمنی و اجزای آن به پروتئین ها و سایر مواد موجود در غذاها گفته می شود. حساسیت و آلرژی های غذایی در هر سنی از دوران کودکی بروز نموده و علائم مختلفی در کودک ایجاد می نماید.
با اینکه مواد غذایی مختلفی می توانند منجر به بروز آلرژی غذایی گردند، اما برخی از مواد، ریسک ابتلا به حساسیت غذایی را در کودکان افزایش می دهند. شیر گاو به دلیل داشتن پروتئین های مختلف از اصلی ترین مواد حساسیت زا محسوب می گردد. دانه های آجیل به ویژه بادام زمینی، توت فرنگی، گوجه فرنگی، تخم مرغ و کاکائو از جمله مواد آلرژن بسیار قوی و مهم در بروز حساسیت های غذایی در نوزادان و کودکان به شمار می آیند. بعضی از کودکان نیز به پروتئین گاوی حساسیت دارند و نمی توانند شیر مصرف کنند. برای این دسته از کودکان که آلرژی دارند شیر های مخصوص گلدن گات را توصیه می کنیم که در وبسایت پارلاک مارکت موجود می باشد و شما عزیزان می توانید تهیه کنید.
یکی از اصلی ترین روش ها و راهکارهای تشخیص حساسیت غذایی در نوزادان و کودکان، توجه به علائم ایجاد شده به دنبال مصرف مواد آلرژن است. خوشبختانه این علائم در بیشتر موارد بسیار بارز بوده و به تشخیص سریع و به موقع آلرژی های غذایی کمک خواهند نمود. علائم ایجاد شده بسته به شدت آلرژی، متفاوت بوده و به اشکال مختلفی بروز می نماید.
نوع دیگری از آلرژی غذایی در کودکان، نوع تاخیری است که از چند روز تا چند هفته پس از مصرف ماده غذایی آلرژن ایجاد می گردد. علائم ناشی از این نوع حساسیت، وجود خون در مدفوع، اسهال مزمن، ریفلاکس معده، نفخ و یبوست است.در صورت مشاهده علائم مذکور در نوزادان و کودکان خود، حتما به پزشک متخصص مراجعه نموده و اجازه دهید پزشک با انجام آزمایشات مختلف، ماده آلرژن را شناسایی نموده و درمان را آغاز نماید. در صورت تشخیص ماده حساسیت زا حتما با پزشک متخصص تغذیه مشورت نموده و طبق یک اصول صحیح، ماده غذایی دیگری را جایگزین ماده حساسیت زا نموده و از بروز علائم مذکور جلوگیری نمایید.
ما اینجا هستیم تا به هر گونه سوالی که ممکن است در مورد خدمات ما داشته باشید پاسخ دهیم. به ما پیام دهید و ما در اسرع وقت پاسخ خواهیم داد.